Regent druiven                                                                          rose wijn
Wijngaard Hesselink
                                     Online rosé wijn kopen


Weerkomm'n rosé Wijn

Weerkomm'n rosé - Zalmrose van kleur in de geur iets van aardbei en framboos. In de mond rood fruit met daarnaast frisse zuren die sappig aanvoelen in de wangen. Het fruit blijft in de afdronk aangenaam hangen. Soepel en licht en koud geserveerd te drinken op warme dagen. Terraswijn.

Weerkomm'n rosé is een achterhoekse uitdrukking die gebruikt wordt als men iemand duidelijk wil maken dat hij/zij snel weer eens terug moet komen; in het nederlands: "Weerkomen" .
Weerkomm'n rosé is ook leuk iemand te geven om hem of haar duidelijk te maken dat hij of zij weer eens terug moet komen.
De wijn is ook zeer toegankelijk voor iedereen, dus bij twijfel welke soort rose wijn iemand lekker vindt, zal deze wijn een prima uitkomst zijn.
Mensen die niet van rose houden vinden deze wijn vaak wel lekker, omdat de smaak een beetje richting rood neigt, met een fruitig karakter. In Duitsland wordt deze wijn ook wel Schillerwein of Rotling genoemd. Deze wijn is tevens veel langer houdbaar dan traditionele rosé.


Terug naar de wijnen