Rode wijn druiven


Rode Wijn

Hoe wordt rode wijn gemaakt:

Bij de vinificatie maken we rode door vergisting van het sap op de blauwe druive schil.
Door het contact met de schil (waar de kleur inzit) krijgt de wijn de rode kleur, hoe langer het contact met de schil, des te meer kleur.
De sterkte van de kleur is wel afhankelijk van het druivenras.
Rode wijn is tevens goed voor hart en bloedvaten omdat het resveratrol bevat.

Achterhoekse rode wijnen

Goodgoan.........De kleur is licht rood. In de geur iets van zwarte bessen en kruiden. In de mond de smaak van bessen en diverse kruiden. Een strakke rode wijn met een klein bittertje.

Rondo .............Koel geserveerd is hij goed gezelschap voor varkensvlees, lam, gegrilde kip, kaas en waarom niet, ook vis.(750 ml)

Marechal Foch ......Bijzondere wijn met een dieprode kleur, lekker bij tapas en lichte vleesgerechten.(750 ml)

Regent .............Een krachtige rode wijn. Een perfecte vriend bij rood vlees, wild, zoals fazant en everzwijn, gegrild varkensvlees en fijne kazen.(750 ml)

Regent op Holt 2009 ...Paars-rode kleur met een wit randje. De neus is lichtgesloten maar na enkele minuten ontdek je kersen en houttonen. In de smaak vanille, kersen, pruimen en cacao. Mild in de mond met een aangename afdronk. Volle zachte wijn door het doorrijpen op eikenhouten vaten. Een uitstekende begeleider van rood vlees, wild, grillades en fijne kazen.(750 ml)

Regent Barrique 2011 ...Paars-rode kleur met een wit randje. De neus is lichtgesloten maar na enkele minuten ontdek je kersen en houttonen. In de smaak vanille, kersen, pruimen en cacao. Mild in de mond met een aangename afdronk. Volle zachte wijn door het doorrijpen op eikenhouten vaten. Een uitstekende begeleider van rood vlees, wild zoals ree, hert en wildzwijn.(750 ml)

Terug naar de wijnen