Achterhoekse wijnbouwers


Onze Achterhoekse WijnenAchterhoekse wijn, waarom?... zult u misschien denken, de Achterhoekse wijnen zijn lekker en steeds beter van kwaliteit! Achterhoekse wijn is tevens een leuk thema bij visites, feestjes en bedrijfspresentaties. Onder het genot van deze wijn kunt u uw verhalen over de wijnbouw vertellen. Indien u de kennis nog niet heeft, zou u eens aan een rondleiding met wijnproeverij bij ons kunnen deelnemen!

Wijngaard Hesselink heeft vanaf 2017 18 soorten eigen wijn!


Vele van onze wijnen zijn medaille winnaars bij wijnkeuringen, zoals goud voor Strowijn en Solaris Barrique!
Meest recente lijst met wijnen die te proeven zijn op het terras, bij de wijnproeverij en natuurlijk te koop zijn bij de wijngaard:

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No biggie... you can click here to download the PDF file.

Nederlandse wijnen - recente lijst wijnen Wijngaard Hesselink :

Achterhoekse wijnen zijn te koop bij ons aan huis,Vredenseweg 168
(Zie Contact), en ook in via internet in onze >online Wijnshop
of de vernieuwde >online Wijnwinkelwaar u ook weer met ideal kunt betalen en een beveiligde verbinding heeft .
In de zomer dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, voor wijnverkoop de rest van het jaar meestal ook, maar voor de zekerheid kunt u even bellen op 0641370287 .
De wijn is ook in geschenkverpakkingen verkrijgbaar.
De Achterhoekse wijnen en asperges passen zeer goed bij elkaar! Een leuk en lekker streekproduct uit de achterhoek.
Zeer geschikt voor >kerstpakketten, relatiegeschenken en geschenkpakketten. Eventueel kunnen we de wijn ook versturen. Vraag voor grote partijen wijnen vrijblijvend naar onze prijzen.
Neem gerust contact op voor vragen (0641370287).

Hier meer uitleg over onze >wijnen .Passie

De Achterhoeks Oorsprong wijnen worden met passie en liefde gemaakt door 12 verenigde Achterhoekse wijnbouwers die hun krachten gebundeld hebben en samen een serie unieke wijnen maken.


Riesel : 0,75 ltr. Een droge lichte kruidige witte wijn . Een frisse smaak, geschikt als aperitief. Weinig zuren met een licht geparfumeerde smaak op de achtergrond. Gemaakt van de Riesel druif. Bijzonder geschikt als aperitief of bij vis

Weerkomm'n rosé : 0,75 ltR. Zalmrose van kleur in de geur iets van aardbei en framboos. In de mond rood fruit met daarnaast frisse zuren die sappig aanvoelen in de wangen. Het fruit blijft in de afdronk aangenaam hangen. Soepel en licht en koud geserveerd te drinken op warme dagen.

Goodgoan : 0,75 ltr. De kleur is licht rood. In de geur iets van zwarte bessen en kruiden. In de mond de smaak van bessen en diverse kruiden. Een soepele rode wijn met een klein bittertje. Achterhoekse Alleen Goanders

Johanitter : Een droge frisse wijn die gemaakt is van de Johanitter druif, een kloon van de Rieslingdruif. Een licht kruidige, een beetje bloemige wijn. Sappig met frisse zuren en droog. Een wijn die bedoeld is voor op het terras of bij asperges.

Johanitter zoet / Dis'n is neet zoer: Johanitter met een zoetje. Heerlijk bij wit vlees, vis en zomerse salades. Terraswijn

Solaris : Witte wijn met een licht gele kleur die samengaat met de zoete geur van rijp geel fruit. In de mond veel rijpfruit de smaak van mango of ananas met daartegenover frisse zuren. Een lange afdronk met een fijn zoetje. Door zijn kracht geschikt voor curry gerechten, mexicaans eten en andere gekruide schotels. Tevens een heerlijke wijn bij zeer verse asperges.

Rondo : De kleur is fonkelend paars. In de geur iets van kersen, zwarte bessen en kruiden. In de mond de smaak van veel fruit zoals bessen en kersen. Een sappige rode wijn met een klein bittertje.

Marecheal Foch : De kleur is paars/rood. Warme geur met iets van rijpe kersen in de mond de smaak van rood fruit. Een milde rode sappige wijn met een goede afdronk. Heerlijk bij tapas of lichte vleesgerechten.

Regent fruitig : Een fonkelende paars/rode kleur. In het bouquet kruidnagel en een pepertje. De mond wordt gevuld met de smaak van rood fruit. Een krachtige rode nederlandse wijn voor rood vlees of winteravond. Op Holt serie

Solaris Barrique / Solaris op Holt: Voller en zachter geworden van het doorrijpen op eikenhouten vaten. Een volle wijn met veel tropisch fruit. Komt tot zijn recht bij gekruide schotels en franse kazen.

>Regent Barrique / Regent op Holt : Paars-rode kleur met een wit randje. De neus is lichtgesloten maar na enkele minuten ontdek je kersen en houttonen. In de smaak vanille, kersen, pruimen en cacao. Mild in de mond met een aangename afdronk. Volle zachte wijn door het doorrijpen op eikenhouten vaten. Een uitstekende begeleider van rood vlees, wild, grillades en fijne kazen.

wijnen

wijnkist met flessen wijn